Recept van de maand: Curry Madras
17 jun
Robert Havelaar

Deze maand een recept voor een lekkere warme en vullende avondmaaltijd “Curry Madras”. Dit Oosterse gerecht zit vol met groenten en die zijn voor een heleboel zaken goed gezond om daar dagelijks 200 tot 400 gram van te eten.

Voor 1 persoon (322 kcal)

  • Vet: 13,8 g Waarvan verzadigd: 8,9 g
  • Koolhydraten: 27 g
  • Eiwit: 19,6 g
  • Vezels: 4,8 g / 3% (totale dagelijkse behoefte)

 

Dit gerecht bestaat voor:

  • 38% uit vetten
  • 33% uit koolhydraten
  • 24% uit eiwitten

 

​Ingrediënten: (onderstaande recept is voor 4 personen)

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 2 paprika’s
  • 2 tomaten – 300 gram bloemkool
  • 1 ui – 1 limoen – 200 ml kokosmelk
  • 2 el Curry madras Jonnie Boer kruiden
  • 200 gram kip

 

​Bereidingswijzen:

  • Snij alle groenten klein, snij ook de kip in kleine blokjes en kruid met wat peper en zout.
  • Zet een pan met ruim water op het vuur, kook hier de zilvervliesrijst in volgens de verpakking.
  • Doe in een wok of ruime hapjespan een eetlepel olijfolie
  • Bak hier eerst de ui in tot deze een beetje goudbruin ziet.
  • Voeg daarna de kipblokjes toe en bak tot deze lichtbruin zijn.
  • Voeg hierna alle groenten toe samen met de curry madraskruiden en bak nog 2 minuten.
  • Voeg hierna de Griekse yoghurt toe in de pan
  • Meng alles goed door elkaar en laat nog even doorpruttelen.
  • Giet de rijst af, serveer de rijst met de curry.

​Eet Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.